top of page

Natuur & Milieu Educatie

Natuur & Milieu Educatie Tiel heeft een mooi aanbod van lessen en activiteiten voor alle groepen van basisscholen, de eerste twee klassen van middelbaar en voortgezet onderwijs   en speciaal ook voor de buitenschoolse opvang.

Ons aanbod is onderverdeeld in drie categorieën: leskisten, excursies & extern aanbod en evenementen voor alle scholen.

Imker.jpg

Leskisten

Voor een les over klimaat, natuur, milieu & duurzaamheid hebben we mooie leskisten die je tegen een bescheiden bedrag kunt huren voor in de klas. Onze service gaat zó ver, dat we de leskisten op een afgesproken moment afleveren bij jullie op school. De leskisten zijn allemaal heel verschillend, maar bevatten altijd leuke materialen waarmee de leerlingen praktisch aan de slag gaan, een handleiding voor de docent en opdrachten voor de leerlingen. Al onze leskisten zijn gericht op ervarend en ontdekkend leren.   

Bekijk hier het overzicht van alle leskisten en bestel meteen!

Soms is er iets speciaals mogelijk: bij de leskist over bijen kun je bijvoorbeeld ook een bezoek van imkers aan de klas(-sen) aanvragen. In samenspraak met jullie school én de imkers zoeken wij dan naar een geschikte datum.

 

 

 

 

 

    
     

Box - rood- M -.png

Een imker vertelt over de bijen      

Honing proeven.jpg

Leerlingen mogen verschillende soorten honing proeven

Als je de leskisten en excursiemogelijkheden wilt bekijken, klik dan op deze button. Je komt dan terecht op de site van het externe reserveringssysteem.

 

Als jullie organisatie nog geen inlogcode heeft voor dit systeem, kunnen wij die aanmaken. Als je de inlogcode kwijt bent, kunnen wij die weer voor je opzoeken.

Excursies & extern aanbod

Met de klas de natuur in het echt ervaren: betere Natuur & Milieu Educatie is er niet! Je kunt bijvoorbeeld voor één klas een veldles boeken, die begeleid wordt door een ervaren gids.

 

 

Evenementen voor alle scholen:

Wij gaan vanaf nu jaarlijks twee grote activiteiten aanbieden, waar alle scholen of bso’s – binnen een bepaalde periode of soms zelfs op één dag – aan mee kunnen doen.

Afgelopen juni organiseerden wij 4 dagen vol begeleide struintochten, zowel in de Kleine Willemswaard als in Wetlands Passewaaij.

Oktober

Voor in oktober organiseren we samen met Cultuurgebouw Zinder en Vlindertuin de Zindering een prachtig project ‘Boven het Maaiveld’. Groepen van alle basisscholen in Tiel kunnen zich daarvoor aanmelden. Kinderen gaan onder begeleiding planten en beestjes observeren & tekenen in de Vlindertuin, waarna ze in het keramiekatelier van Zinder hun schetsen omzetten in een beschilderd en geglazuurd keramisch tegeltje.    

 

Voor in het voorjaar van 2023 hopen wij de actie ‘in 1 dag schoon’ weer naar Tiel te halen!

 

bottom of page