top of page
Vlindertuin Tiel - spinnerag.png
Fruitstad-Energie-edit.png

Projectbegeleiding

Wij begeleiden ook burgerinitiatieven op het gebied van klimaat, natuur, milieu en duurzaamheid. Als je zelf een plan hebt voor een project kun je bij ons een gesprek aanvragen. In zo’n gesprek wordt bekeken of en hoe wij je/jullie kunnen helpen met advies. Mogelijk kunnen we je in contact brengen met mensen uit ons netwerk of helpen bij het aanvragen van een subsidie.

 

​​​​

 

Coöperatie Fruitstad Energie

Wij zitten bijvoorbeeld in het team van Fruitstad Energie: de energiecoöperatie voor en door bewoners van Tiel. Deze coöperatie ontwikkelt projecten ter bevordering van duurzaamheid en heeft bijvoorbeeld al honderden – door inwoners gefinancierde - zonnepanelen op daken van scholen gerealiseerd. 

 

Namens Coöperatie Fruitstad Energie nemen wij nu ook deel aan de werkgroep vanuit gemeente Tiel die een warmtevisie en een plan voor de lokale energietransitie ontwikkelt.

 

 

 

 

DJI_0044 top - square kopiëren.jpg
DJI_0043.jpg
SAM_5639.jpg

Energiecoöperatie Fruitstad Energie – zonnedak Roc Rivor 2018

 

En zonnedak Mavo Lingecollege 2019

logo vlindertuin horizontaal L.png
logo st Tiel Centrum XL.png

Vlindertuin Tiel

Afgelopen jaar hebben wij Stichting TielCentrumXL ondersteund bij het aanvragen van een subsidie voor hun prachtige 2300 m2 grote Vlindertuin middenin Tiel. De subsidie is verleend en de Vlindertuin is een groot succes geworden!

 

Voor eerdere groene sociale kunstprojecten van Stichting TielCentrumXL

 

 

LuchtVlindertuinZindering20-07-DJI_0009-Verbeterd.jpg

Stichting TielCentrumXL - Vlindertuin de Zindering,

aangelegd door >100 vrijwilligers.

Groene Schoolpleinen voor basisschool de Bataaf en de Stefanusschool in Tiel

Basisschool de Bataaf in Tiel klopte bij ons aan omdat ze een groen schoolplein wilden realiseren. Vanuit Stichting Duurzaam Rivierenland/ NME Tiel hebben wij hen op verschillende manieren gecoacht. We hebben hen allereerst uitgenodigd voor een kleine inspiratietour naar een eerder gerealiseerd groen schoolplein in Tuyl. Vervolgens hebben wij met en voor hen een projectplan geschreven en een subsidie bij de Provincie Gelderland aangevraagd. Met succes!

Met de Stefanusschool in Tiel bewandelen we nu een soortgelijk traject.

schoolplein de bataaf.jpg

Inspiratiebeeld

bottom of page